Мениджърски екип

Мениджърите, които мотивират, вдъхновяват и движат компанията напред

Screenshot%202022-04-19%20at%2013.30.14
УНИКА България е един от водещите застрахователи на българския пазар, представен от компаниите ЗК „УНИКА“ АД и ЗК „УНИКА Живот“ АД, част от УНИКА Груп – международна компания с над двувековни традиции и опит в застраховането.
Uniqa_Ivana.Dimova

Ивана Димова

Генерален мениджър, член на Управителния съвет и Изпълнителен директор

Ивана Димова започва своята кариера през 2006 г. в „TBI Credit“. След това тя преминава през различни висши ръководни позиции в „TBI Bank“ и „Дженерали“, където е била отговорна основно за продажбите и продуктовото развитие.  През 2016 г. се присъединява към екипа на УНИКА България като Директор на дирекция Банково застраховане. От началото на 2021 г. е назначена като член на Изпълнителния комитет, отговорен за развитието на бизнес модел Банково застраховане. С умения в бизнес планирането и развитието, данните и анализа едновременно в банковия и застрахователния сектори, Ивана притежава Магистърска степен по „Международен бизнес“ от Университета за национално и световно стопанство в София. 

От юли 2022 г. Ивана Димова е Генерален мениджър, член на Управителния съвет и Изпълнителен директор на ЗК "УНИКА" АД и ЗК "УНИКА Живот" АД.

Uniqa_Albena.Raycheva

Албена Райчева (Георгиева)

Изпълнителен директор и член на Управителния съвет

Албена Райчева (Георгиева) започва кариерата си през 1994 г. в търговска фирма, а в края на 2002 г. се присъединява към екипа на УНИКА България. През изминалите 20 години се развива в компанията, стартирайки като експерти преминавайки през ръководни длъжности в различни звена в компанията. Дългогодишният ѝ опит и поеманите отговорности в отделни направления допринасят за придобиването на задълбочени познания за застрахователните продукти и продажбите на застраховки в общото и животозастраховането, работата със застрахователни посредници, корпоративни клиенти и афинити партньори, както и за застраховането и застрахователния пазар като цяло. 
Притежава три магистърски степени от университети в България и чужбина – по „Икономика и управление на търговията“, „Право“ и „Бизнес администрация“. 
От 2021 г. е Търговски директор Корпоративен и афинити бизнес и член на Изпълнителния комитет.
От м. юни 2022 г. Албена Райчева (Георгиева) става член на Управителния съвет и Изпълнителен директор  на ЗК УНИКА АД и ЗК УНИКА Живот АД.
Uniqa_Filip.Mihaylov

Филип Михайлов

Изпълнителен директор Финанси Риск на ЗК УНИКА АД

Филип Михайлов започва кариерата си в УНИКА България през 2008 г. като младши финансов анализатор, по това време все още студент специалност Финанси в УНСС, където две години по-късно се дипломира. През следващите 13 години преминава през всички стъпала в йерархията на компанията, като от началото на 2022 г. се присъединява към Управителния съвет на УНИКА България.

През 2022 г. Филип Михайлов поема нова роля като Изпълнителен директор Финанси и Риск в регионалната структура на ЗК УНИКА за Югоизточна Европа.

Uniqa_Boris.Palichev

Борис Паличев

Председател на Надзорния съвет на УНИКА България и Генерален мениджър на УНИКА за Югоизточна Европа

Бopиc Πaличeв e Генерален мениджър и председател на УС на УНИКА България за периода 1-ви януари 2021 г. – 30-ти юни 2022 г. Той е и член на Управителния съвет на Асоциацията на българските застрахователи. Започва кариерата си през 2005 г. в ПрайсуотърхаусКупърс (PwC), след което в периода от 2009 г. до 2018 г. преминава през редица ръководни позиции в УHИKA Бългapия, както и в Централата на УHИKA Гpyп във Виена. Преди да се присъедини отново към eкипа на УНИКА заема в продължение на две години длъжността Изпълнитeлeн диpeĸтop Финaнcи и Pиcĸ в ДЗИ.

От юли 2022 г. Борис Паличев пое ролята на Генерален мениджър на Югоизточна Европа и Главен директор Индивидуални клиенти и микробизнес и дигитализация (Chief Retail & Digital Officer) за страните България, Сърбия, Босна и Херцеговина, Хърватска и Черна гора.

Искаш да разбереш повече за продуктите ни? Свържи се с нас.

Нашият екип от специалисти ще ти помогне да:
 • success-lg

  Разберeш нашите планове и предимства

 • success-lg

  Получиш индивидуално предложение

 • success-lg

  Насрочиш лична среща

 • success-lg

  Избереш правилната услуга за теб

Обади ни се на 0700 111 50 или на (+359) 8850 111 50

0700 111 50 (+359) 8850 111 50Офиси на УНИКА

Личните ти данни ще бъдат използвани единствено с цел да предоставим допълнителна информация относно продуктите на УНИКА.

Бързи връзки

Индивидуални клиенти

Здраве и ЖивотИмуществоАвтомобилни ЗастраховкиПътуванеКомбинирани Застраховки

© УНИКА България

Адрес

Централен офис

гр. София 1000,
бул. Тодор Александров 18

Работно време

Понеделник - Петък 8:30 - 17:30

За нас

За насКариериФинансова информацияМениджърски екипНовиниБлог

Адрес

Централен офис

гр. София 1000,
бул. Тодор Александров 18

Работно време

Понеделник - Петък 8:30 - 17:30


© УНИКА България