background image for Система за подаване на сигнали

Система за подаване на сигнали

Системата представлява анонимен инструмент, чрез който вие - нашите клиенти, служители и бизнес партньори можете да ни информирате относно сериозни нарушения на действащите закони и/или други нормативни изисквания, като по този начин ни помагате да ги разкриваме.

Чрез система за подаване на сигнали може да ни информирате за сериозни нормативни нарушения, като злоупотреба с вътрешна информация, пазарна злоупотреба, корупция, измама, изпиране на пари, незаконно присвояване на средства и други финансови престъпления. Въпроси като тормоз, неудовлетвореност от заплащане, кражба на работното място или други нарушения на трудовата дисциплина не следва да се докладват тук. Компанията ни предоставя други канали и процедури за докладване на подобни нередности. Въпроси, които не са свързани със ЗК УНИКА АД или ЗК УНИКА Живот АД не следва да се докладват тук, а пред съответните държавни органи. 

За какво можеш да подадеш сигнал


Сигнализирай ни за всякакви сериозни нарушения, които са свързани със ЗК УНИКА АД или ЗК УНИКА Живот АД като например: ако си станал жертва или свидетел на подкуп, изнудване, злоупотреба, кражба, счетоводни нередности и др.

Осигури твоята анонимност


  • Не използвай компютър, осигурен от работодателя, когато подаваш сигнал за нарушение
  • Не използвай върешната мрежа/интранет на работодател
  • Не посочвай твои собствени лични данни

Създай си пощенска кутия


При сигнал за нарушение, имаш възможност да посочиш дали можем да се свържем с теб за допълнителни въпроси чрез създаване на сигурна пощенска кутия.

Когато създадеш пощенска кутия, ще получиш номер на случая и ще си избереш парола. Чрез тях можеш да влизаш в пощенската кутия, за да проверяваш дали не са получени допълнителни запитвания или въпроси по изпратения сигнал.

Затвори
Затвори

Вход към твоята Уника

Нямаш създаден профил? Регистрирай се сега.

зареждане...