Назад

18 юли 2023

Нашите услуги

UNIQA ЗА ВСЕКИ ДЖОБ

myUNIQA-portal
Все по-често бизнесът поставя на фокус персонализирането на продукти и услуги, за да удовлетвори високите изисквания на клиентите. Как „UNIQA България“ успява да бъде актуална в сферата на застраховането? 

Застраховането има стотици години история зад гърба си, традиции, но също така остава и една от най-сложните материи в света на финансите. Пред нас, застрахователите, е нелеката задача да направим стъпки в посока тази материя да бъде поднесена на по-достъпен език за широката аудитория. В „UNIQA България“ през последните години тече засилен процес на дигитализация, благодарение на който ние вече имаме възможност да предлагаме основни наши продукти и услуги изцяло онлайн. Смело можем да потвърдим, че както банковият офис е в джоба ни, така и нашият клиентски портал myUNIQA и сайтът ни дават възможност на клиентите да сключват, подновяват и обслужват техните застрахователни продукти изцяло дистанционно. 

Възможно ли е потребителят да направи избор на застраховката, така че тя да отговаря на бюджета и на изискванията му? 

В края на миналата година представихме за първи път на българския пазар комбинирана застраховка, която всеки потребител може да създаде от самото начало съвсем сам в три стъпки буквално за броени минути чрез нашия сайт. „УНИКА За всеки джоб“ дава възможност да предпазиш твоите здраве, дом и автомобил на посочена от теб цена, като месечната вноска започва от 2 лв. на месец. Даваме свобода на клиента да избира покрития, да определя срока и броя на вноските, така че да бъде удобно за него с опцията „Направи си сам“. Всеки желаещ може да тества калкулатора на нашия сайт www.uniqa.bg и да избере този вариант на застраховка, който би удовлетворил нуждите му. Персонализираните и гъвкавите решения са посоката, в която ще продължим да развиваме нашите продукти и услуги.

Кои са основните дигитални Застрахователни решения, които предлага UNIQA? 

В последните години UNIQA създава и подобрява своите дигитални застрахователни решения - от закупуването на застраховка изцяло онлайн през обслужването и поддръжката до получаване на обезщетение в случай на негативно събитие. Благодарение на цялостния завършен процес клиентът има възможност напълно дистанционно през своя телесрон в удобно за него време да разгледа и сравни предпочитаните от него продукти, да закупи необходимата застраховка, без да е нужно да посещава физически наш офис. Изцяло дигитални продукти, които предлагаме към момента, са: комбинирана застраховка „Уника“ За всеки джоб“, „Гражданска отговорност“, „Здравна застраховка“, да помислиш за твоя апартамент, да тръгнеш подготвен на пътуване в чужбина или пък да се насладиш на любимите ти моменти в планината и да не забравяш за „Планинска застраховка“. 

Развивате и ваше приложение за телемедицина - MedUNIQA. Какви предимства дава то на клиентите ви? 

Вече три години развиваме собствено приложение за телемедицина - MedUNIQA, и над 55 хил. души му се доверяват. Наблюдаваме все по-голям интерес от потребителите да се консултират с лекар изцяло дистанционно, както и да се възползват от записването онлайн на час за физически преглед при избран специалист, така че да не губят време пред кабинета. „Моята дигитална здравна карта“ е най-често ползваният инструмент от нашите здравно застраховани лица, тъй като чрез нея са на разположение всички услуги по здравната им застраховка - „Запис на час за преглед“, „Възстановяване на разходи“ и др. Интеграцията на MedUNIQA с Aptechko.bg предоставя възможност на потребителите на приложението да търсят наличност на лекарства и най-ниски цени към настоящия момент онлайн и в най-близките до тях аптеки. Клиентите могат да съхраняват в техния профил важна за тях медицинска документация: здравни сертификати, амбулаторни листове, рецепти, финансови документи и др. Всеки може да ползва услугите на MedUNIQA и за целта не е задължително условие да бъде клиент на UNIQA. Услугите са достъпни дори когато сме в чужбина и имаме нужда, да речем, от онлайн консултация със специалист. Усилията на нашия екип са в посока да създаваме продукти и услуги, които подпомагат по-добрия живот на нас самите, нашите близки, партньори и клиенти.

Материалът е публикуван за първи път на:  manager.bg и в списание Мениджър, юни 2023 г. 

Искаш да разбереш повече за продуктите ни? Свържи се с нас.

Нашият екип от специалисти ще ти помогне да:
 • success-lg

  Разберeш нашите планове и предимства

 • success-lg

  Получиш индивидуално предложение

 • success-lg

  Насрочиш лична среща

 • success-lg

  Избереш правилната услуга за теб

Обади ни се на 0700 111 50 или на (+359) 8850 111 50

0700 111 50 (+359) 8850 111 50Офиси на УНИКА

Личните ти данни ще бъдат използвани единствено с цел да предоставим допълнителна информация относно продуктите на УНИКА.

Бързи връзки

Индивидуални клиенти

Здраве и ЖивотИмуществоАвтомобилни ЗастраховкиПътуванеКомбинирани Застраховки

© УНИКА България

Адрес

Централен офис

гр. София 1000,
бул. Тодор Александров 18

Работно време

Понеделник - Петък 8:30 - 17:30

За нас

За насКариериФинансова информацияМениджърски екипНовиниБлог

Адрес

Централен офис

гр. София 1000,
бул. Тодор Александров 18

Работно време

Понеделник - Петък 8:30 - 17:30


© УНИКА България