background image for Новини

УНИКА финализира придобиването на френската застрахователна компания AXA в Централна и Източна Европа


19 Октомври 2020


УНИКА финализира придобиването на френската застрахователна компания AXA в Централна и Източна Европа

Най-голямата покупка в историята на австрийската застрахователна компания я изкачи до топ 5 на компании в ЦИЕ с нови 5 милиона клиенти и 800 милиона премии

В началото на февруари, УНИКА анонсира стартирането на процеса по придобиването на дъщерните дружества на AXA в Полша, Чехия и Словакия. С покупателна цена от 1 милиард евро, това е най-голямата придобивка в историята на УНИКА Груп и най-голямата сделка изобщо в историята на австрийския застрахователен бизнес в региона на Централна и Източна Европа. След финализиране на всички необходими одобрения, транзакцията беше официално завършена. Въпреки сложната ситуация и съществуващите ограничения за пътуване, поради пандемията от COVID-19, сделката беше реализирана в рамките на осем месеца.

С тази покупка УНИКА укрепва пазарната си позиция при силно конкуриращите се пазари в ЦИЕ. Не само в Полша, но и в Чехия, и Словакия, в момента УНИКА заема водещата 5-та позиция и затвърждава устойчивото присъствие на бранда в целия регион на ЦИЕ. С придобитите нови 5 милиона клиенти с премии от 800 милиона евро, клиентската база на компанията се увеличава до над 15 милиона.

„От 20 години успешно работим в региона на Централна и Източна Европа. За УНИКА развиващите се пазари в Централна и Източна Европа са нашия втори вътрешен пазар. Придобиването на компания AXA, печелившия ритейл бизнес и балансирания продуктов микс напълно отговарят на нашата дългосрочна стратегия за растеж и в момента сме една от водещите застрахователни групи в ЦИЕ.“, коментира Андреас Брандщетер, главен изпълнителен директор на УНИКА Груп.

Въпреки пандемията от COVID-19 и факта, че компаниите работят заедно основно посредством дигитални приложения, фокусът е върху бързото сливане на локалните компаниите под общата шапка на УНИКА.

"Интегрирането на новите компании ще приключи бързо. През последните месеци бяха изготвени подробни планове за интеграция, които ще реализираме възможно в най-кратки срокове. В съответствие с нашата стратегия за общ бранд ще стартира ребрандиране на новите компании през следващите месеци, за да можем да приветстваме както клиентите, така и служителите в света на УНИКА възможно най-скоро. Щастливи сме, че благодарение на тази придобивка към УНИКА Груп се приобщиха нови професионални таланти и нов професионален опит. Заедно с нашите нови колеги, ще започнем да разгръщаме още повече пазарния потенциал на УНИКА в региона на ЦИЕ.“, коментира Волфганг Киндъл, член на Управителния съвет на УНИКА Интернешънъл Груп.

Затвори
Затвори

Вход към твоята Уника

Вход към UNIQA pure
Нямаш създаден профил? Регистрирай се сега.

зареждане...