background image for Новини

УНИКА България не прекратявя полици „Отговорност на туроператора”


13 Април 2020


УНИКА България не прекратявя полици „Отговорност на туроператора”

Провокирани от публикувана на 11.04.20г. в уважаван български новинарски сайт, недостоверна информация, че ЗК УНИКА България прекратява застраховки „Отговорност на туроператора“, бихме искали да споделим нашата официална позиция по този казус.

Застрахователна компания УНИКА България не е и няма намерение да прекратява, сключени застраховки „Отговорност на туроператора“. Твърдо заявяваме, че няма да се отметнем от поетите отговорности към клиентите ни. Така разбираме застрахователния бизнес, който прави УНИКА. Както изпълнихме застрахователния си ангажимент към „Астрал Холидейз Интернешънъл“, които имаха полица „Отговорност на туроператора“ с покритие на стойност 700 000лв. и обезщетихме всички потърпевши от фалита на компанията, обект на застраховката, за две седмици, така и сега оставаме редом до всеки наш клиент, който има сключен договор с УНИКА.

Искаме това да бъде изяснено точно и ясно. Както и че официално се дистанцираме от всяко, различно от заявеното от УНИКА застрахователно поведение.

Убедени сме, че това е коректната и професионална позиция, която всеки застраховател трябва да следва и искаме открито да успокоим всички наши клиенти туроператори, че няма да бъдат изоставени от УНИКА!

Затвори
Затвори

Вход към твоята Уника

Вход към UNIQA pure
Нямаш създаден профил? Регистрирай се сега.

зареждане...