background image for Новини

Служители на УНИКА избраха компанията да подкрепи ДГ "Теменуга"


26 Юни 2019


Служители на УНИКА избраха компанията да подкрепи ДГ "Теменуга"

„Да подкрепим ДГ “Теменуга“, село Равнец“ е една от социалните инициативи на УНИКА България за 2019 година, предложена и реализирана от служителите й с подкрепата на компанията. В УНИКА вярваме, че всеки от нас е двигател и вдъхновител на добрата промяна, че добрите примери трябва да бъдат споделяни, а добрите дела поощрявани и мотивирани.

Данни, публикувани в медиите, сочат, че над 570 български села са без население или с по-малко от 10 жители. Според справка в Националния регистър на населението, броят на обезлюдените села се е увеличил през последните години пет пъти.

В същия този регистър може да проверите едно село – Равнец. Това е и едно от селата, които пострадаха по време на наводненията в Бургаска област през есента на 2017 г. Но това е и едно от селата, които за периода от 2011 година до 2018 година отбелязва тенденция за увеличение на населението. Къде се крие тайната му? Вероятно в хора като директора на ДГ „Теменуга“, Андония Воденичарова, която прави всичко възможно да осигури добри условия на своите малки възпитаници и да подкрепи младите семейства, избрали да продължат живота си в село Равнец.

„Директорът на детска градина „Теменуга“ се свърза с УНИКА, за да направим оглед на сградата с цел сключване на имуществена застраховка. По време на разговора, ни разказа за желанието си да облагороди материалната база и за постигнатото от тях до момента - подновено е част от обзавеждането на градината (като нови легла, чаршафи, гардероби и т.н.). Запознахме се с една изключително заредена с енергия жена, която иска да направи децата щастливи, но средствата, с които разполагаха не стигат за всичко. Така се роди нашата идея за помощ“, споделя Катя Стоянова, управител на офис УНИКА, град Бургас.

В първия етап от инициативата „Да подкрепим ДГ “Теменуга“, село Равнец“, компанията отдели бюджет, който да дари и организира благотворителен базар за своите служители. С част от събраните пари се заплати ушиването на костюми за спортния празник на децата от градината.

Останалата част от средства бяха използвани за обновяване на част от двора. Благодарение на тях и положения от служители на УНИКА доброволчески труд беше боядисана оградата, изграден кът с пейки за тихи игри и работна дъска, закупен пясък за пясъчниците, засадени цветя и дървета.

Затвори
Затвори

Вход към твоята Уника

Вход към UNIQA pure
Нямаш създаден профил? Регистрирай се сега.

зареждане...