background image for Новини

Клиентите на УНИКА България могат да получат обезщетение до 24 часа след завеждане на имуществена щета


22 Март 2013


УНИКА България ще предлага уникална услуга на клиентите си - експресно одобрение и завеждане на имуществени щети по телефона. Възможността ще важи както за застрахован дом, така и за автомобил с КАСКО полица. Застрахователната компания ще предлага тази опция на клиентите си чрез новостартиращия си Бизнес оперативен център.

Клиентите, сключили застраховки “КАСКО на МПС“, „У Дома и Щастлив“, „Бизнес План“ или „Бизнес План Компакт“ ще могат да се възползват от експресно одобрение по телефона и изплащане на обезщетението в рамките на 24 часа от регистрирането на претенцията, когато претенциите отговарят на зададени критерии и са до определена сума.

Например, ако клиент с полица “У Дома и Щастлив”(пакет „Престиж“), установи, че е бил наводнен от съседите през нощта и има мокро петно на тавана, ще може да се обади на тел.0700 111 50 0700 111 50 0700 111 50, да предостави необходимата информация и в рамките на 24 часа може да получи парично обезщетение до определен размер.

„Поставяме началото на нов модел за обслужване на клиентите на УНИКА по телефона със собствен кол център. Само с едно обаждане клиентите ще могат да получат актуална информация по техния застрахователен договор, или консултация за застрахователните решения, подходящи за тях. Грижата за клиента е от приоритетно значение за УНИКА България. Стремим се да бъдем максимално близо до клиентите си в България като инвестираме непрекъснато в развитието на търговската си мрежа и към момента разполагаме с над 120 точки на продажба в страната.” - заяви Николай Генчев, Главен изпълнителен директор на УНИКА България.

Обаждайки се на тел. 0700 111 50 0700 111 50 0700 111 50, клиентите на УНИКА ще могат да се информират за актуален статус на заведени щети, къде се намира най-близкият офис на компанията или коя е най-подходящата застраховка и покритие за тях. Стремежът на УНИКА България е да осигури първокласна грижа за клиента и в тази връзка компанията ще предложи и възможността за SMS и имейл известяване за наближаваща дата за изтичане на полици.

Запазва се и възможността за завеждане на претенции за щети онлайн през сайта на компанията www.uniqa.bg. Едновременно със завеждане на автомобилна щета, потребителите ще могат да се консултират на www.uniqa.bg и кой доверен сервиз да изберат за ремонт на автомобилите си, ползвайки класацията, изготвена специално за клиентите от застрахователното дружество. Откриването на кол център позволи на застрахователната компания да открие и 21 нови работни места като 50% от наетите служители са под 25 г. „Смятаме, че освен отлична услуга към клиента, успяхме да дадем шанс и на млади и будни хора, които искат да работят и да се реализират успешно в България.” - каза по-нататък в изявлението си г-н Николай Генчев. 


УНИКА България

УНИКА България България УНИКА е сред най-динамично развиващите се компании на българския застрахователен пазар за последните няколко години. През 2012 г. записа годишна сума на брутните премийни приходи в размер на 108.1 млн. лева и реализира 2.9 млн. лева печалба общо за двете български застрахователни дружества ЗК ”УНИКА” АД и ЗК ”УНИКА Живот” АД. Към 31.12.2012 г. комбинираният пазарен дял за двете дружества е близо 7%. УНИКА България предоставя на своите клиенти иновативни висококачествени продукти и съответното високо професионално ниво на обслужване чрез разгърната мрежа от над 120 точки на продажба в цялата страна, както и чрез застрахователни брокери и агенти.

УНИКА ГРУП

УНИКА Груп е една от водещите застрахователни групи на основните си пазари в Австрия и Централна и Източна Европа. 22 000 служители и ексклузивни партньори обслужват 8.7 милиона клиенти на УНИКА в 20 страни. С UNIQA и Raiffeisen Insurance, ние притежаваме два силни бранда, които предоставят много добра база за нашия по-нататъшен растеж. Ние сме втората по големина застрахователна група в Австрия с пазарен дял около 22%. Ние работим в 16 страни от региона на Централна и Източна Европа (ЦИЕ): Албания, Босна и Херцеговина, България, Косово, Македония, Полша, Румъния, Русия, Сърбия, Словакия, Словения, Унгария, Украйна, Хърватска, Черна Гора и Чешката Република. Освен това УНИКА Груп извършва застрахователна дейност в Италия, Швейцария и Лихтенщайн. 

Затвори
Затвори

Вход към твоята Уника

Вход към UNIQA pure
Нямаш създаден профил? Регистрирай се сега.

зареждане...