background image for Новини

Експресна подкрепа: УНИКА България ще изплаща максимално бързо обезщетения по застраховката „Трудова злополука“ за работниците в завода за боеприпаси в Горни Лом


02 Октомври 2014


  • УНИКА изказва дълбоко съчувствие и съболезнования към пострадалите и близките на жертвите
  • Застрахователят е организирал приоритетно обслужване на исковете за обезщетения вследствие на инцидента в завода за боеприпаси

„Изказваме нашите най-искрени съболезнования на близките на загиналите и отправяме пожелания за бързо възстановяване на ранените. Разбираме, че това е един много труден момент за всички засегнати от трагичния инцидент. Клиентите ни могат да разчитат на персонално внимание и съдействие с информация, за да ги облекчим максимално при регистрирането на техните застрахователни претенции. От името на УНИКА България бих искал да потвърдя нашата готовност за професионална подкрепа, експресна реакция и своевременно изплащане на дължимите обезщетения." – каза г-н Николай Генчев, Главен изпълнителен директор на УНИКА България. 

Собственикът на завода, фирма ВИДЕКС АД, има сключена полица в ЗК „УНИКА Живот“ АД за Задължителна застраховка „Трудова злополука“ за работници и служители в предприятието, изброени в поименен списък. Застрахователното покритие и размерът на обезщетенията по полицата са в съответствие с действащото законодателство и са регламентирани чрез Наредбата за задължително застраховане на работниците и служителите за риска „трудова злополука“.

УНИКА България се ангажира да изплати в максимално кратки срокове дължимите съгласно застрахователния договор индивидуални обезщетения, след като се произнесат компетентните държавни органи и институции и бъдат представени необходимите документи. Застрахователната компания е създала специална организация за приоритетно обслужване на исковете за обезщетения вследствие на инцидента в завода за боеприпаси в Горни Лом. Клиентите на УНИКА могат да се свържат с компанията и да регистрират претенция за обезщетение на тел.: 0700 111 50.  


УНИКА

ЗК „УНИКА” АД и ЗК „УНИКА Живот” АД са част от международната група „УНИКА” (UNIQA Insurance Group AG). УНИКА Груп е една от водещите Insurance Group AG застрахователни групи на основните си пазари в Австрия и Централна и Източна Европа. 22 000 служители и ексклузивни търговски партньори обслужват около 9.3 милиона клиенти на УНИКА в 19 страни. УНИКА е втората по големина застрахователна група в Австрия с пазарен дял около 22 процента. УНИКА е представена в 15 страни от региона на Централна и Източна Европа: Албания, Босна и Херцеговина, България, Косово, Македония, Полша, Румъния, Русия, Сърбия, Словакия, Унгария, Украйна, Хърватска, Черна Гора и Чешката Република. Освен това в състава на УНИКА Груп влизат и застрахователни компании от Италия, Швейцария и Лихтенщайн.  

Затвори
Затвори

Вход към твоята Уника

Вход към UNIQA pure
Нямаш създаден профил? Регистрирай се сега.

зареждане...