Назад

06 юли 2022

УНИКА България

УНИКА укрепва региона на Югоизточна Европа

Boris%20Palichev
Борис Паличев е новият Председател на Надзорния съвет на УНИКА България и Генерален мениджър на УНИКА за Югоизточна Европа

Ивана Димова поема позицията Генерален мениджър на УНИКА България

София, 6-ти юли, 2022 г. – УНИКА България като част от УНИКА Груп, представена в 18 страни и пета на застрахователния пазар в Централна и Източна Европа, продължава да имплементира своята програма за растеж "УНИКА 3.0 – Полагаме основи на бъдещето", стартирала през 2021 г.

Следващото ниво на трансформация е фокусирано върху страните от SEE региона. То цели УНИКА да предоставя по-добро клиентско обслужване, да бъде клиентски ориентирана, да подобри своята ефективност във всички пазари, фокусирайки се върху дигитализация на компанията и нейните предложения към клиенти и партньори.

SEE регионът, който включва Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Черна гора и Сърбия, е третата най-голяма група от компании в УНИКА Груп с годишен премиен приход от 245 милиона евро през 2021 г. и 1 700 служители. С общ пазар от над 2 милиона клиенти, SEE държавите имат голям потенциал за растеж и развитие чрез подсилено регионално сътрудничество, подход, базиран на данни, ориентиран към клиента и иновациите.

Продължавайки със следващото ниво на програмата за растеж УНИКА 3.0 в SEE страните, регионът е допълнително подсилен от регионален екип, посветен на всеки бизнес модел и област на отговорност.Борис Паличевпоема нова роля в УНИКА катоГенерален мениджър за Югоизточна Европа и Главен директор Индивидуални клиенти, микробизнес и дигитализация (Chief Retail & Digital Officer).
С одобрението на регулаторите Ивана Димова е назначена на позицията Генерален мениджър на УНИКА България и заменя Борис Паличев, който, в допълнение на неговата нова регионална роля, е назначен и за Председател на Надзорния съвет на УНИКА България.

От Юни 2022 г. Албена Райчева (Георгиева), Търговски директор Корпоративен и афинити бизнес, пое позицията на Изпълнителен директор и член на Управителния съвет на УНИКА България.

Бopиc Πaличeв e Главен изпълнителен директор и председател на УС на УНИКА България за периода 1-ви януари 2021 г. – 30-ти юни 2022 г. Той е и член на Управителния съвет на Асоциацията на българските застрахователи. Започва кариерата си през 2005 г. в ПрайсуотърхаусКупърс (PwC), след което в периода от 2009 г. до 2018 г. преминава през редица ръководни позиции в УHИKA Бългapия, както и в Централата на УHИKA Гpyп във Виена. Преди да се присъедини отново към eкипа на УНИКА заема в продължение на две години длъжността Изпълнитeлeн диpeĸтop Финaнcи и Pиcĸ в ДЗИ.

Ивана Димова започва своята кариера през 2006 г. в „TBI Credit“. След това тя преминава през различни висши ръководни позиции в „TBI Bank“ и „Дженерали“, където е била отговорна основно за продажбите и продуктовото развитие. През 2016 г. се присъединява към екипа на УНИКА България като Директор на дирекция Банково застраховане. От началото на 2021 г. е назначена като член на Изпълнителния комитет, отговорен за развитието на бизнес модел Банково застраховане. С умения в бизнес планирането и развитието, данните и анализа, едновременно в банковата и застрахователна индустрии, Ивана притежава и Магистърска степен по „Международен бизнес“ от Университета за национално и световно стопанство в София.

Следвайки своята стратегия, УНИКА е силно ангажирана в това да инвестира в своите хора и техния растеж, като им предоставя нови възможности за кариерно развитие  както на локално, така и на международно ниво. Прилагането на най-добрата международна практика и знания ще позволи реализацията на стратегията за растеж и подобрението на всички бизнес процеси с централен фокус върху клиентите, като основни цели на стратегията "УНИКА 3.0 - Полагаме основи на бъдещето".

За УНИКА България

УНИКА България е член на един от водещите Европейски застрахователни концерни – австрийската UNIQA Group, която има 200-годишна традиция в застраховането, оперира в 18 европейски пазара и е с над 16 милиона клиенти.

УНИКА България от 30 години е сред водещите застрахователи на пазара, утвърдена като една от най-модерните компании в сектора с пълна гама от застрахователни продукти и решения в портфолиото си, сред лидерите в здравното и животозастраховането.

Искаш да разбереш повече за продуктите ни? Свържи се с нас.

Нашият екип от специалисти ще ти помогне да:
  • success-lg

    Разберeш нашите планове и предимства

  • success-lg

    Получиш индивидуално предложение

  • success-lg

    Насрочиш лична среща

  • success-lg

    Избереш правилната услуга за теб

Обади ни се на 0700 111 50 или на (+359) 8850 111 50

0700 111 50 (+359) 8850 111 50Офиси на УНИКА

Личните ти данни ще бъдат използвани единствено с цел да предоставим допълнителна информация относно продуктите на УНИКА.

Бързи връзки

Индивидуални клиенти

Здраве и ЖивотИмуществоАвтомобилни ЗастраховкиПътуванеКомбинирани Застраховки

© УНИКА България

Адрес

Централен офис

гр. София 1000,
бул. Тодор Александров 18

Работно време

Понеделник - Петък 8:30 - 17:30

За нас

За насКариериФинансова информацияМениджърски екипНовиниБлог

Адрес

Централен офис

гр. София 1000,
бул. Тодор Александров 18

Работно време

Понеделник - Петък 8:30 - 17:30


© УНИКА България