Назад

07 януари 2022

Лицата на UNIQA

10+1 причини да станеш част от екипа на УНИКА

AdobeStock_375393399

Когато тръгнеш на пътешествие за търсене на ново работно място, знаем, че освен да прочетеш и харесаш позицията, решението ти се влияе и от компанията, в която е отворена тя. Започваш да търсиш, скролваш, кликаш и четеш за екипа, компанията. Е, ние решихме да ти спестим малко време - ние търсим различното, харесваме креативното, обичаме проактивното и не обичаме ограниченията. На тези основи са изградени и моментите, които ни отличават. За улеснение направихме едно кратко обобщение на нашите топ предложения, които биха били причина за теб да избереш нас.

 

НАШИЯТ ЕКИП

 

За нас не е важно на колко години си, не е важно от какъв пол си, не е важна зодията и дали си скиор или сноубордист, дали предпочиташ вино или чай. Екипът ни е пъстър като знания и умения, като характери и години опит, като области на интереси, като зодии, имаме си и сноубордисти и скиори, имаме почитатели и на виното, и на чая. 😊 Гордеем се с това, че сме сплотен, креативен и много позитивен екип, който цени новаторското мислене и смелите идеи и който е причината да се случат тези 10 причини и още много. Екипът е най-голямата ни ценност и конкурентно предимство – знаем, че това е израз, превърнал се в клише, но ще рискуваме и ние да го кажем, защото което си е така, е така… 😊

 

ИНОВАТИВНА КОМПАНИЯ

 

В УНИКА ценим новаторския подход и вярваме в поговорките „Всяко зло за добро“ и „Когато една врата се затваря, друга се отваря“. Ние търсим начини, с които да разчупим застраховането, да сме по-полезни на клиентите ни, да е по-лесно на колеги ни и да сме повече digital, отколкото paper компания. Много компании твърдят същото, затова ето и няколко факти: в период на пандемия създадохме „Офис без граници“ (всеки колега може да работи от любимото си място – планината, морето, офиса 😉), „UNIbot“ (виртуален асистент в помощ на клиента), Онлайн услуги за плащане на полица, уведомление за и проверка по щета, самооглед при щета, онлайн записване на час за лекар, както и нови продукти.

 

КАРИЕРНО РАЗВИТИЕ

 

В УНИКА ценим представянето и идеите, на която база развиваме своя екип. Не са важни годините стаж, а това как се представяш, така че не са нужни „бели мустаци“, за да заслужиш званието Директор. Ценим успехите и уменията и като пример за това е, че 70% от мениджмънта в компанията е тръгнал от джуниър или експертна позиция, а част от колегите ни са тръгнали и по стълбицата в УНИКА Групата и много малка част притежават „бели мустаци“.

 

МЕЖДУНАРОДНИ ПРОЕКТИ

 

Ние сме част от УНИКА Групата и всеки от нас има възможност за участие в международни проекти на групово ниво, от които да черпи знания и умения – без ограничения 😊. Стига да искаш, може да си партнираш с колеги от различни части на Европа и да участваш в разнообразни по естество проекти и инициативи, ако имаш мотивация, лаптоп, интернет и английски език, разбира се.

 

ВЪЗМОЖНОСТ ЗА РЕАЛИЗАЦИЯ НА ИДЕИ

 

В УНИКА, ако трябва да сложим етикет на екипа си, то бихме казали, че той е съставен от „гласни“, а не „безгласни“ букви. Харесваме смелите, новите идеи, нетипичния поглед върху ситуацията. Разбира се, бизнес смисълът трябва да съществува във всяко едно предложение (ако концепцията ти е да продаваме ябълки със здравната ни застраховка, защото са полезни, може би няма да е точният подход, но ще сме щастливи, че мислиш извън границите на стандартното 😊) и ако ни покажеш, че има такъв, търсим начини за случването му. Готови сме да подкрепим всяка стойностна идея – зелена, дигитална, екипна, иновативна или щура, стига да има смисъл в нея.

 

CSR АКТИВНОСТИ ПО ИДЕЯ НА ЕКИПА НИ

 

Заставаме зад екипа си в каузите, в които вярва, и затова в компанията всяка година даваме възможност на колегите ни да осъществяват зелени активности или инициативи, с финансова подкрепа от страна на компанията. Независимо дали вярваш в изкачването на върхове, работа на открито или облагородяване на дадена местност, в УНИКА заставаме зад идеята ти. Единственото ни условие е да намериш съмишленици-ентусиасти за твоята кауза и, разбира се, след това да заредиш и нас с положително настроение, като ни разкажеш за приключението ви. Проекта ни „Зелена УНИКА“ през 2021 г. даде възможност на екипа ни да възстанови част от маркировката в Люлин планина, да почисти местността св. Марина, област Пазарджик и да постави табели, да проведе офис на открито в хижа Септември, както и тиймбилдинг на Седемте рилски езера и т.н.

 

ОТСТЪПКИ ОТ ПРОДУКТИТЕ НИ

 

Харесваме разнообразието и смятаме, че сам можеш да избереш от какво имаш нужда, вместо да ти дадем безплатна карта за градския транспорт, а ти да не знаеш къде е спирката на метрото, предпочитаме да имаш богато разнообразие от продукти и услуги…😊 Затова колегите ни имат  преференциални условия и отстъпки от всички наши продукти и от тези на наши партньори, и всеки си избира от какво иска да се възползва.

 

Както казва Мечо Пух: „Има само едно нещо, което е по-хубаво от гърненце с мед… и това са две гърненца с мед.“

 

БЕЗПЛАТНА ЗДРАВНА ЗАСТРАХОВКА

 

Грижа ни е за здравето на колегите ни, а и все пак сме застрахователна компания 😊, така че, разбира се, всички колеги имат безплатна здравна застраховка.

 

ПЛАВАЩО РАБОТНО ВРЕМЕ

 

За нас не е важно дали обичаш да си поспиваш, или пък да ставаш по първи петли. С плаващото ни работно време, на което се радват почти всички колеги в централата, ще си винаги точно навреме, без да чувстваш вина и стрес от пропусната аларма за ставане сутрин. За всички останали, включително и тези от нашите фронт офиси, предлагаме стандартно работно време, но пък с услужливи мениджъри, които влизат в положение щом се налага, а не размахват показалец назидателно за закъснението от 5 минути и 37 секунди.

 

ОФИС БЕЗ ГРАНИЦИ

 

Стартирахме „Офис без граници“ по време на пандемията, но няма да се откажем от него и след нея. Вярваме, че е нужен само лаптоп, интернет и мотивация, а не стол и бюро в сграда Х на адрес „половин час път от нас“ под надзора на зоркия поглед на прекия ти ръководител, за да си вършиш качествено работата. Офисът ни е там, където екипът ни се чувства най-добре и не искаме да слагаме бетонни стени на възможностите, които предоставяме. Затова дори в големите ни фронт офиси вече се настани офисът ни без граници. Някои обичат планината, други пък морето, трети пък градската среда и ние сме окей всяка една от локациите да наречем офис на УНИКА.

ЗЕЛЕНИ ИНИЦИАТИВИ

 

Освен инициативи по идеи на колегите, в компанията също мислим по въпроса и се ангажираме с различни дейности, които да подобрят начина ни на живот и работа на екипа. През 2021 подкрепихме Банско филм фест, Българската асоциация по триатлон, RED BULL BIKE THE BALKAN, защото смятаме, че планината и движението са здраве, а и адреналинът и емоциите от спорта нямат равни. 😊 Партньорствата ни с обекти на Витоша пък дават шанс на екипа ни да има възможност да работи на чист въздух с перфектни условия в планината, а дигитализацията ни – работа с все по-малко хартия, без ровене в големи и прашни папки/. Не случайно през 2021 година заехме призовото трето място в конкурса „Застрахователи за обществото 2021“.

 

Това са нашите Топ 10+1 причини да станеш част от екипа ни. Ако се усмихна, докато ги четеш, или си помисли „това звучи много готино“, очакваме те. Може да ни помогнеш да станем още по-УНИКАлни и да добавим 12-та ТОП причина към тези 10+1.

Green%20UNIQA%20-%20post%202%20%2Barticle%20Cover%20Image

.

Искаш да разбереш повече за продуктите ни? Свържи се с нас.

Нашият екип от специалисти ще ти помогне да:
  • success-lg

    Разберeш нашите планове и предимства

  • success-lg

    Получиш индивидуално предложение

  • success-lg

    Насрочиш лична среща

  • success-lg

    Избереш правилната услуга за теб

Обади ни се на 0700 111 50 или на (+359) 8850 111 50

0700 111 50 (+359) 8850 111 50Офиси на УНИКА

Личните ти данни ще бъдат използвани единствено с цел да предоставим допълнителна информация относно продуктите на УНИКА.

Бързи връзки

Индивидуални клиенти

Здраве и ЖивотИмуществоАвтомобилни ЗастраховкиПътуванеКомбинирани Застраховки

© УНИКА България

Адрес

Централен офис

гр. София 1000,
бул. Тодор Александров 18

Работно време

Понеделник - Петък 8:30 - 17:30

За нас

За насКариериФинансова информацияМениджърски екипНовиниБлог

Адрес

Централен офис

гр. София 1000,
бул. Тодор Александров 18

Работно време

Понеделник - Петък 8:30 - 17:30


© УНИКА България