background image for Компанията

Компаниятa

Застрахователните компании „УНИКА“ АД и „УНИКА Живот“ АДЗастрахователните компании „УНИКА“ АД и „УНИКА Живот“ АД, със седалище и адрес на управление гр. София 1000, бул. Тодор Александров 18, са част от международната УНИКА Иншурънс Груп – компания с над двувековна традиция и опит в застраховането.

УНИКА Груп (UNIQA Insurance Group AG) е един от водещите застрахователи на основните си пазари в Австрия и Централна и Източна Европа. 21 300 служители и ексклузивни търговски партньори обслужват повече от 10 милиона клиенти на УНИКА в 18 страни.

Вече над 24 години УНИКА България неизменно e сред водещите застрахователни компании у нас и се е утвърдила като символ на надеждност и коректност за своите клиенти и партньори. УНИКА предоставя на българските потребители модерни застрахователни решения на базата на широко продуктово портфолио по всички направления в общото застраховане и животозастраховането.

Това което най-силно отличава УНИКА на българския застрахователен пазар е устойчивото развитие на бизнеса, динамичните ръстове, иновативният бизнес подход и стремежът да създава тенденциите и да бъде двигател за модернизирането на застрахователната индустрия. УНИКА България предоставя на своите клиенти съвременни, висококачествени продукти, както и съответното високо професионално ниво на обслужване чрез разгърната мрежа от над 100 точки на продажба в цялата страна, както и чрез застрахователни брокери и агенти.

Свържи се с нас

Обслужване на клиенти

0700 111 50

понеделник - петък:
8.00 - 19.00

info@uniqa.bg

Офиси на УНИКА

Управление

Асистенти на Управителните съвети
Телефон: +359 2 915 64 14 

Николай Генчев

Главен изпълнителен директор и председател на УС, ЗК „УНИКА“ АД Изпълнителен директор и член на УС, ЗК „УНИКА Живот“ АД

Николай Каварджиклиев

Изпълнителен директор и член на УС, ЗК „УНИКА“ АД и ЗК „УНИКА Живот“ АД

Димитър Тонев

Изпълнителен директор и член на УС, ЗК „УНИКА“ АД и ЗК „УНИКА Живот“ АД

Георги Георгиев

Изпълнителен директор и председател на УС, ЗК „УНИКА Живот“ АД

История


 • Учредяване на компанията като частно застрахователно дружество под името Витоша

  Компанията ( Витоша АД) става един от дванадесетте съучредители на АБЗ

  1992
 • Учредяване на животозастрахователното дружество Витоша Живот АД

  1993
 • UNIQA Group Austria навлиза на българския пазар като акционер със значително дялово участие и контрол върху управлението на двете дружества Витоша АД и Витоша Живот АД

  2005
 • Имената на двете застрахователни дружества официално се променят на ЗК УНИКА АД и ЗК УНИКА Живот АД

  УНИКА е обявена за най-коректен български застраховател в общото застраховане от Българската асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи

  2007
 • Близо 100 % дялово участие на UNIQA Group в  ЗК “УНИКА” АД и ЗК “УНИКА ЖИВОТ” АД

  2009

Учредяване на компанията като частно застрахователно дружество под името Витоша. Компанията ( Витоша АД) става един от дванадесетте съучредители на АБЗ

1992

Учредяване на животозастрахователното дружество Витоша Живот АД

1993

UNIQA Group Austria навлиза на българския пазар като акционер със значително дялово участие и контрол върху управлението на двете дружества Витоша АД и Витоша Живот АД

2005

Имената на двете застрахователни дружества официално се променят на ЗК УНИКА АД и ЗК УНИКА Живот АД. УНИКА е обявена за най-коректен български застраховател в общото застраховане от Българската асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи.

2007

Близо 100 % дялово участие на UNIQA Group в ЗК “УНИКА” АД и ЗК “УНИКА ЖИВОТ” АД

2009
Финансова информация Отчет за финансовото състояние и платежоспособност към 31 декември 2016 г. на УНИКА АД Отчет за финансово състояние и платежоспособност към 31 декември 2016 г. на ЗК УНИКА Живот АД Годишен финансов отчет към 31 декември 2016 г. с доклад на независимите одитори на ЗК УНИКА АД Годишен финансов отчет към 31 декември 2016 г. с доклад на независимите одитори на ЗК УНИКА Живот АД

УНИКА Иншурънс Груп (UNIQA Insurance Group)

УНИКА Иншурънс Груп (UNIQA Insurance Group) e водеща европейска застрахователна компания, която обединява над двувековна застрахователна традиция на пазара в Австрия с най-съвременните тенденции в международното застраховане.

УНИКА е сред най-големите застрахователни компании в Австрия и застрахователна група с водещи позиции в Централна и Източна Европа. С повече от 21 300 служители и агенти УНИКА обслужва над 10 милиона клиенти в 18 европейски страни.

Стабилност, финансова сила, сигурност и продуктови иновации с най-високо качество са отличителните черти на застрахователните компании от УНИКА Иншурънс Груп.

УНИКА е представена в 18 страни от региона на Централна и Източна Европа.

Свържи се с нас

Обслужване на клиенти

0700 111 50

понеделник - петък:
8.00 - 19.00

info@uniqa.bg

Офиси на УНИКА
Затвори
Затвори

Вход към твоята Уника

Нямаш създаден профил? Регистрирай се сега.

зареждане...