Кариери

УНИКА като работодател

Нашите инициативи и активности

Назад

12 септември 2022

Засаждаме по 1 ново дърво за всяко сключено КАСКО в УНИКА

1600x400_design_2_loop_copy_bez_nadpis__335x223_q85_crop_subsampling-2_upscale.png
За 2022 година УНИКА България си поставя за цел да неутрализира вредните емисии от 2 млн. км пробег на автомобили, регистрирани в България

Всеки клиент на УНИКА България, сключил застраховка КАСКО, ще допринесе за засаждането на 1 ново дърво. През 2022 година УНИКА поема ангажимента да засади хиляди млади фиданки в партньорство с Гората.бг. Фондацията до момента е засадила над 1.7 млн. дръвчета на 3 млн. кв.м., а в инициативите им са взели участие над 200 000 души.

Клиентите, избрали КАСКО от УНИКА, ще получат грижа за автомобила, която допълнително включва: достъп до дигитални услуги като самостоятелен оглед, завеждане на щета изцяло онлайн; оглед по щета в доверен сервиз на застрахователя; заместващ автомобил при необходимост; мобилен сервиз за гуми и други. С това цялостно решение за личния автомобил всеки ползвател печели време и допринася за намаляване на CO2 емисиите. Удобство е и заплащането на премия по всички канали: онлайн през уебсайта на УНИКА, EasyPay и др.

Фокус в програмата Зелена УНИКА, която цели намаляване на въглеродния отпечатък, е и новият

e-КАСКО пакет за електромобил, който включва допълнителни предимства:

 • 10% отстъпка от стандартната цена на застраховка КАСКО в УНИКА;
 • Асистънс за репатриране до най-близката станция за зареждане;
 • Допълнителни отстъпки от други продукти на УНИКА.
По данни на Европейската агенция за околна среда средностатистическият европеец отделят над 8 тона въглероден диоксид годишно, в резултат на начина му на живот (транспорт, храна, облекло и др.). Леките автомобили са с най-голям дял на CO2 емисии спрямо всеки друг вид транспорт – лекотоварен и тежкотоварен, железопътен, речен, морски, въздушен, като на тях се дължат над 60% от емисиите на CO2, генерирани от сухопътен транспорт.

УНИКА България е първият застраховател в България, който стартира кампания в помощ на горите в България, в партньорство с Гората.бг, и поставя фокус върху темата за намаляване на въглеродния отпечатък, причинен от личния автомобил.

Зелена УНИКА е дългосрочна инициатива на УНИКА България за намаляване на въглеродния отпечатък. Сред мерките, които УНИКА България вече е предприела, са: дигитализиране на ключови процеси в компанията, преминаване към дигитални услуги в помощ на клиента (дистанционно подаване на уведомление при щета; плащане по полица; проверка по щета; самозаснемане при щета; възможност за медицинска консултация изцяло онлайн и запазване на час при избран лекар), дигитално подписване на документи, минимизиране на използване на печатни материали, възможност за работа от вкъщи за екипа, с което не се налага ежедневно използване на транспорт, и други.

Застрахователните компании УНИКА АД и УНИКА Живот АД са собственост на УНИКА Груп Австрия, една от водещите застрахователни групи в Централна и Източна Европа. УНИКА е и втората по големина застрахователна компания в Австрия с пазарен дял от над 20%. УНИКА България предлага пълната гама от застрахователни продукти: автомобил, имущество, отговорности, здраве и живот и др. През 2021 г. компанията бе отличена с престижната награда „Застраховател на годината“ в категория „Животозастраховане“.

Искаш да разбереш повече за продуктите ни? Свържи се с нас.

Нашият екип от специалисти ще ти помогне да:
 • success-lg

  Разберeш нашите планове и предимства

 • success-lg

  Получиш индивидуално предложение

 • success-lg

  Насрочиш лична среща

 • success-lg

  Избереш правилната услуга за теб

Обади ни се на 0700 111 50 или на (+359) 8850 111 50

0700 111 50 (+359) 8850 111 50Офиси на УНИКА

Личните ти данни ще бъдат използвани единствено с цел да предоставим допълнителна информация относно продуктите на УНИКА.

Бързи връзки

Индивидуални клиенти

Здраве и ЖивотИмуществоАвтомобилни ЗастраховкиПътуванеКомбинирани Застраховки

© УНИКА България

Адрес

Централен офис

гр. София 1000,
бул. Тодор Александров 18

Работно време

Понеделник - Петък 8:30 - 17:30

За нас

За насКариериФинансова информацияМениджърски екипНовиниБлог

Адрес

Централен офис

гр. София 1000,
бул. Тодор Александров 18

Работно време

Понеделник - Петък 8:30 - 17:30


© УНИКА България