Назад

27 ноември 2023

Инициативи

За поредна година UNIQA България беше партньор на Банско филм фест

14

Наградата UNIQA за Най-добър български филм на 22-рото издание на Банско филм фест получи „Прегръдката на Хималаите“ на Велико Карачиев.

 

„Изключително съм щастлив и горд, че получавам тази награда. Възможно е да се направи един такъв филм от един човек, да се заснеме, да се монтира и да се получи филм, който се хареса на много хора и съм изключително признателен за вашата оценка.“, заяви при получаването на приза Велико Карачиев.

24

UNIQA се погрижи и за подаръците на най-малките участници, деца от училищна възраст, които взеха участие в конкурс за детска рисунка, посветен на темата за планината.

23

В рамките на фестивала гостите можеха да си направят и специална снимка за спомен на фото корнъра на UNIQA България.

 

5 дни, 85 филма от 39 държави, над 300 заглавия в световната документалистика – филми на тема алпинизъм, катерене, колоездене, пътешествия, приключения, парапланеризъм, екстремни ски и сноуборд, спелеология, култура на планинарските народи и други. Филмовото жури оценяваше в конкурсната програма в 9 категории.

2

Голямата награда грабна словашката лента „Гранд каньон“, която пренася зрителя по бързеите на река Колорадо в опит да бъдат разкрити мистериите на големите реки.

 

БНТ спечели престижна награда от фестивала за планинарско и приключенско кино "Банско филм фест 2023", след като лентата„Да бъдеш Христо Пимпирев“ с автор Мария Чернева беше отличена за най-добра българска телевизионна продукция.

 

Наградата „Петър Атанасов“ получи лентата „Пионери“ на италианеца Алесандро Белтрам, а „Мимолетно“ от Великобритания е победител в категория „алпийски спортове и приключения“.

 

За цялостна реализация в екстремни условия призът е за френския „В сянката на Чамланг“. Наградата на Община Банско взе испанския „По стъпките на Карим“, а специалният приз на журито отиде при „Жадис“ от Франция.

 

В България за своите презентации на фестивала пристигнаха легендарният алпинист и екстремен скиор Ханс Камерландер, както и световната шампионка по ледено катерене Инес Паперт.

Искаш да разбереш повече за продуктите ни? Свържи се с нас.

Нашият екип от специалисти ще ти помогне да:
  • success-lg

    Разберeш нашите планове и предимства

  • success-lg

    Получиш индивидуално предложение

  • success-lg

    Насрочиш лична среща

  • success-lg

    Избереш правилната услуга за теб

Обади ни се на 0700 111 50 или на (+359) 8850 111 50

0700 111 50 (+359) 8850 111 50Офиси на УНИКА

Личните ти данни ще бъдат използвани единствено с цел да предоставим допълнителна информация относно продуктите на УНИКА.

Бързи връзки

Индивидуални клиенти

Здраве и ЖивотИмуществоАвтомобилни ЗастраховкиПътуванеКомбинирани Застраховки

© УНИКА България

Адрес

Централен офис

гр. София 1000,
бул. Тодор Александров 18

Работно време

Понеделник - Петък 8:30 - 17:30

За нас

За насКариериФинансова информацияМениджърски екипНовиниБлог

Адрес

Централен офис

гр. София 1000,
бул. Тодор Александров 18

Работно време

Понеделник - Петък 8:30 - 17:30


© УНИКА България