Назад

19 май 2022

С любов към природата

От УНИКА с любов към Природата

Pic%20in%20article%203

„Логото ни е синьо, сърцето зелено“ 

В поредица от кратки епизоди ще ви представим историята за една компания, една гора, компютър, много ентусиазъм и любов към природата, чистия въздух и по-доброто утре. 

 

Епизод 3: It’s all about the COMMUNITY 

 

Приключението ни стига и до етап, в който благодарение на дигитализацията, стартирахме и инициативата ни за „офис без граници“ или казано по друг начин – работиш, където си поискаш – до дърво, на хамак, на шезлонга, на плажа, в планината, на риболов, при баба, вкъщи... Скипваме пътуването по два пъти на ден до работа с кола, с автобус или метро, и помагаме на въздуха да стане по-чист или да не се замърсява допълнително, а и е готино да работиш в леглото по пижама, докато на фон дават „Приятели“. 😊 (разбира се, без звук, за да не ни разсейва много 😊) 

 

Ние подкрепяме и хората, които обичат природата и да прекарват време сред нея, защото както казва Джоан Уелш „За здравето на човек може да се съди по това, от какво взима по две наведнъж – хапчета или стълби.“ Ние предпочитаме стълбите, камъните в гората, прескачането на паднали дървета и изкачването на върхове. Затова и търсим, създаваме и подкрепяме идеи и активности, които да ни поизпотят на свеж въздух. Защо да се потим? Любопитен факт е, че един атлет може да изпари между 2 и 6% от теглото си по време на интензивни тренировки, както и че има по-малко количество токсични метали в тялото на хората, които спортуват и се потят редовно. 

 

Предпочитаме да се детоксикираме с разходка в планината, да трупаме мускули и сваляме ненужните килограми, като катерим някой връх или стълбите на уютна хижа в гората. Затова и подкрепихме екипа ни в това да работи от планината, да изкатери седемте рилски езера и атлетите, които не се шегуват, когато говорят за спорт (не казваме, че шахът не е спорт, но все пак друго си е да минеш маршрута Ком-Емине за 6 дни 😊). 

 

През изминалата година подкрепихме RED BULL BIKE THE BALKAN, като застраховахме 50 състезатели в надпреварата, както и Българската асоциация по триатлон, както и Bansko Film Fest – събитие изпълнено с много филми за екстремни спортове, планини и приключения, среща с едни от най-емблематичните имена в екстремните спортове и алпинизма. 

 

Вдъхновени от спортния период част от колегите ни решиха да подкрепят „Зелена УНИКА“ като изкачат Седемте рилски езера и проведат тиймбилдинг там (за да стигнеш до езерото „Сълзата“, наистина се пуска някоя и друга сълза, така че не се шегувахме за катеренето на камъни 😊) – бива си ги. 

Pic%20in%20article%203__

За последните години сме осъществили партньорства с хижи „Камен дел“, „Балканити“ и „Септември“, защото искаме екипът ни да има възможност да работи на чист въздух сред зелени дървета и чуруликащи птички в планината. Звучи малко като от приказка на Братя Грим, но пък като е приказно, си е приказно. Накратко: даваме възможност за перфектни условия в планината (все пак друго си е, като ти звъннат по Тиймс и на бекраунда да се вижда барбарон, слънце и зелени дръвчета…😊). 

 

Минала година колегите проведоха съвместен хоум офис в хижа Септември, събраха се на хижа Балканити и определено онагледиха идеята ни за офис сред природата. Като бонус имаха и напълно безплатен помощник в работата – котето на хижа Септември. Не че в офиса не са усмихнати, но все пак… 😊 

Pic%20in%20article%203_

И така стигнахме до това, че през 2021 година УНИКА България беше отличена с призовото трето място в конкурса „Застрахователи на обществото 2021“, а в края на годината UNIQA стана и първата застрахователна компания в Австрия член на Net-Zero Asset Owner Alliance, алианс целящ чрез устойчиви инвестиции за бързи действия за последователно прилагане на мерки за постигане на целта в Парижкото споразумение - да ограничи средната температура на глобалното затопляне. 

 

Още с началото 2022 година зелените ни сърца бързо намериха още едно решение да станем „по-по-най“ Зелен застраховател, а именно, като включим и нашите клиенти в приключението. През 2022 година с помощта на партньорството ни с Гората.бг всеки клиент, сключил застраховка Каско, ще допринесе за засаждането на едно ново дърво. 1 Каско = 1 Дърво.    

 

И така започва нашата зелена история! 😊

Искаш да разбереш повече за продуктите ни? Свържи се с нас.

Нашият екип от специалисти ще ти помогне да:
  • success-lg

    Разберeш нашите планове и предимства

  • success-lg

    Получиш индивидуално предложение

  • success-lg

    Насрочиш лична среща

  • success-lg

    Избереш правилната услуга за теб

Обади ни се на 0700 111 50 или на (+359) 8850 111 50

0700 111 50 (+359) 8850 111 50Офиси на УНИКА

Личните ти данни ще бъдат използвани единствено с цел да предоставим допълнителна информация относно продуктите на УНИКА.

Бързи връзки

Индивидуални клиенти

Здраве и ЖивотИмуществоАвтомобилни ЗастраховкиПътуванеКомбинирани Застраховки

© УНИКА България

Адрес

Централен офис

гр. София 1000,
бул. Тодор Александров 18

Работно време

Понеделник - Петък 8:30 - 17:30

За нас

За насКариериФинансова информацияМениджърски екипНовиниБлог

Адрес

Централен офис

гр. София 1000,
бул. Тодор Александров 18

Работно време

Понеделник - Петък 8:30 - 17:30


© УНИКА България