Назад

12 април 2022

С любов към природата

От УНИКА с любов към Природата

UNIQA-blog-%D0%B4%D0%B8%D0%B3%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F

„Логото ни е синьо, сърцето зелено“ 

 

В поредица от кратки епизоди ще ви представим историята за една компания, една гора, компютър, много ентусиазъм и любов към природата, чистия въздух и по-доброто утре. 

 

Епизод 2: Моят най-добър приятел – Дигитализацията

 

В една известна реклама се казва „искам всичко“, и ние също искаме всичко. Не ни стига засаждането на дръвчета и почистването на местности… Искаме повече, искаме да променим начина си на работа. В тази нелека задача имахме нужда от партньор в каузата, така както Батман си има Робин, и ние намерихме нашия – Дигитализацията. С нейна помощ успяхме да оптимизираме процеса на ликвидация и да дигитализираме множество дейности в застраховането, успяхме да организираме офис без граници и така нататък. 😊 Намалихме Print и увеличихме Save as, Send и Reply to all… Спестихме хартия – спасихме дърво, спестихме куриер – намалихме разхода на гориво, спестихме си и свободно време за нас (не е зелено, но е изключително ценно).

 

През 2020 година спрямо 2018 година сме спестили 1 420 000 хиляди листа хартия, което са над 150 спасени дървета (и пак формулата 1 дърво за един сезон е равно на кислород за 10 човека за една година). 

 

Ето и част от тайните съставки на успешната зелена рецепта: 
Имаме онлайн услуга за извършване на огледи при сключване на застраховка Каско, като процесът е изцяло диджитъл и пейпърлес, както и при ликвидацията за имущество – пейпърлес. Предоставяме и възможност за самостоятелни огледи по щети, както и за плащане по копия на фактури. 50% от щетите ни минават по самостоятелен оглед. 😊 

 

Хем пестим хартия, хем гориво за нас и за клиентите ( това може и да не допада на куриерите, но какво да се прави, такъв е животът – ЗЕЛЕН 😊) 

 

Колегите от ликвидация за животозастраховане и здравно застраховане също имат с какво да се похвалят. Още през 2019 година оптимизираха процеса на изходящите документи, където отпадна разпечатването и поставянето на физически подпис на документи като решение и нареждане за плащане и преминаха на електронен формат (супер е да си стоиш на ксерокса и да си говориш с колегата, докато чакаш да се разпечатат тези хиляди листове, но екипът вече свикна да не чака на опашка пред ксерокса 😊). През 2020 година с отпадането на печатни документи за претенции се спестиха около 80 000 листа, а през 2021 още 120 000 (над 20 спасени дръвчета). 

 

През 2020 година в екипа на ликвидация за животозастраховане и здравно застраховане се модифицира и процесът за уведомяване на клиентите, като за около 70% от претенциите отпадна изходящата кореспонденция на хартиен носител и премина на електронен вариант. Същата година се въведе и промяна в процеса за получаване на документи от клиенти като около 60% от претенциите постъпват през уеб сайта ни. Така на нашите клиенти не се налага да попълват формуляр за претенция на хартия, както и да изпращат документите на хартиен носител. 

 

С промените в ликвидацията, разбира се, намалява освен разходът за хартия, така и този за транспортиране и съхранение на документите, което пък води до по-малко гориво, което значи повече чист въздух за нас. Като екстра са и по-малко консумативите за ксерокс машините (може и да започнем с пенсионирането на някои от тях)😊. 

 

Разбира се, клиентите ни имат възможност да сключват и онлайн застраховки, като изпращаме по имейл полицата, общите условия, разписката, информационния документ или общо 15 страници.  
Във всяка велика история има един поддържащ герой с голям принос. В нашата история това е Дигитализацията. Може би стана ясно защо именно тя е нашият най-добър приятел в приключението ни. 😊 Не пропускайте да се запознаете с всички онлайн услуги, с които благодарение на дигитализация спестяваме време на нашите клиенти и намаляваме активно въглеродния отпечатък. 

Следва продължение: Епизод 3: It’s all about the … 😊 

Green%20UNIQA%20-%20post%202%20%2Barticle%20Cover%20Image

.

Искаш да разбереш повече за продуктите ни? Свържи се с нас.

Нашият екип от специалисти ще ти помогне да:
  • success-lg

    Разберeш нашите планове и предимства

  • success-lg

    Получиш индивидуално предложение

  • success-lg

    Насрочиш лична среща

  • success-lg

    Избереш правилната услуга за теб

Обади ни се на 0700 111 50 или на (+359) 8850 111 50

0700 111 50 (+359) 8850 111 50Офиси на УНИКА

Личните ти данни ще бъдат използвани единствено с цел да предоставим допълнителна информация относно продуктите на УНИКА.

Бързи връзки

Индивидуални клиенти

Здраве и ЖивотИмуществоАвтомобилни ЗастраховкиПътуванеКомбинирани Застраховки

© УНИКА България

Адрес

Централен офис

гр. София 1000,
бул. Тодор Александров 18

Работно време

Понеделник - Петък 8:30 - 17:30

За нас

За насКариериФинансова информацияМениджърски екипНовиниБлог

Адрес

Централен офис

гр. София 1000,
бул. Тодор Александров 18

Работно време

Понеделник - Петък 8:30 - 17:30


© УНИКА България