Назад

09 март 2022

С любов към природата

От УНИКА с любов към Природата

Pic%20in%20article%201

„Логото ни е синьо, сърцето зелено“

 

„Обича ме, не ме обича, Обича ме …“ Доста популярна сентенция, с която започват немалко велики истории. Ние също имаме велика история, която да разкажем, но с малко по-различни герои, сентенция и цел. Ще ви разкажем за нашия зелен прочит на велика история, искаме да ви разкажем за началото на нашата ЗЕЛЕНА ИСТОРИЯ.

 

В поредица от кратки епизоди ще ви представим историята за една компания, една гора, компютър, много ентусиазъм и любов към природата, чистия въздух и по-доброто утре.

 

Епизод 1: И така започна всичко, с ЕКИПА

 

Нашето пътешествие започна от сърцето на УНИКА, а именно с екипа ни и тяхната страст към подобряването на средата, в която живеем.. И така стъпка по стъпка стартирахме инициативи за мини тиймбилдинги. За да сме напълно откровени, идеята ни не е напълно алтруистична, защото освен за природата и нашето общество, активностите се грижат и за нашето добро настроение. Но както мъдрите хора казват: „смехът е здраве“, така че все пак сме в концепцията😊.

MicrosoftTeams-image%20(1)

През последните години организирахме различни активности - полезни, както за природата и обществото, така и за нашето здраве. Интересен факт е, че такъв тип дейности, както и смехът, повишават нивата на окситоцин - хормонът на щастието😊. Без излишни детайли – не бяхме с ниски стойности 😊. Ето и избрана част от подвизите ни:

 

През 2019 година успяхме да засадим над 140 дръвчета като част от националната кампания „Новата гора на София“. Интересен факт е, че едно зряло листно дърво може да произведе кислорода, нужен за 10 човека за 1 година, и то само за 1 сезон. Това значи, че с нашите дръвчета за 1 сезон сме осигурили кислорода на 1400 човека за една година. Сами можете да сметнете колко кислород е произведен за над 2 години.😊

 

През този период подкрепихме и Парка за танцуващи мечки, както и Детска градина „Теменуга“ в село Равнец, където се обнови част от двора със засаждане на цветя и дървета (продължаваме с умножението на кислорода от предишния параграф, като добавим и, че дърветата дишат въглероден диоксид – сами направете сметката 😊), изгради се кът с пейки и работна дъска, закупи се пясък за пясъчниците, беше боядисана оградата. Проучване във Финландия показва, че имунната система на деца на възраст между 3 и 5 години се подобрява, когато горски, тревни площи и саксии се добавят във външните части на детските заведения. (Източник: Good News Network)

 

През 2020 COVID-19 изненада всички и възпрепятства плановете ни за активности, но на нашите Еко ентусиасти беше предоставена възможност да се включат в онлайн семинар, посветен на рециклирането.

 

През 2021 година част от екипа ни се зае да почисти и постави указателни табели в местността Св. Марина, област Пазарджик, а другите еко фурии с подкрепата на доброволци, Университетски аварийно-спасителен отряд и Туристическо дружество „Боерица“ успяха да възстановят част от маркировката в Люлин планина.

 

И с малки стъпки, започна нашата история – с подобряване на средата, на настроението, със зелените сърца на нашия екип.

 

Следва продължение: Епизод 2: Моят най-добър приятел … 😊

Искаш да разбереш повече за продуктите ни? Свържи се с нас.

Нашият екип от специалисти ще ти помогне да:
  • success-lg

    Разберeш нашите планове и предимства

  • success-lg

    Получиш индивидуално предложение

  • success-lg

    Насрочиш лична среща

  • success-lg

    Избереш правилната услуга за теб

Обади ни се на 0700 111 50 или на (+359) 8850 111 50

0700 111 50 (+359) 8850 111 50Офиси на УНИКА

Личните ти данни ще бъдат използвани единствено с цел да предоставим допълнителна информация относно продуктите на УНИКА.

Бързи връзки

Индивидуални клиенти

Здраве и ЖивотИмуществоАвтомобилни ЗастраховкиПътуванеКомбинирани Застраховки

© УНИКА България

Адрес

Централен офис

гр. София 1000,
бул. Тодор Александров 18

Работно време

Понеделник - Петък 8:30 - 17:30

За нас

За насКариериФинансова информацияМениджърски екипНовиниБлог

Адрес

Централен офис

гр. София 1000,
бул. Тодор Александров 18

Работно време

Понеделник - Петък 8:30 - 17:30


© УНИКА България